Den bedste AI-tekstforfatter og korrekturlæser på dansk - TextGuru

ChatGPT

ChatGPT er en chatbot, der så dagens lys d. 30 november 2022. ChatGPT blev hurtigt populær som både et nyttigt problemløsningsredskab og som et glimt af, hvad der er i vente i fremtiden.

ChatGPT er udgivet af OpenAI og er i skrivende stund gratis tilgængeligt i en midlertidig "research preview". OpenAI er den samme organisation, der står bag bl.a. billedgeneratoren DALL-E og sprogmodellen GPT-3.

Nedenfor vender vi mulighederne og begrænsningerne af ChatGPT, og vi introducerer vores eget alternativ. Vil du hellere have fingrene i jorden i stedet for at læse, kan du gå direkte til textguru.chat her:

Muligheder ved ChatGPT

I filmen "The Matrix" siger Morpheus, at The Matrix ikke kan forstås indefra, men skal observeres udefra. ChatGPT er det modsatte: Den bedste måde at forstå mulighederne ved ChatGPT er at arbejde med det. Når det så er sagt, er den begrænsende faktor typisk brugerens evne til at stille relevante eller kreative spørgsmål. Det ser man også ofte med billedgeneratoren DALL-E: I en verden hvor alle muligheder er tilgængelige, hvor skal man så starte? ChatGPT er ikke anderledes, og du kan starte, hvor du vil, for den er skræmmende god.

ChatGPTs evner har været tilgængelige siden starten af året i form af en tilsvarende model, InstructGPT, men ChatGPT adskiller sig ved at være specifikt henvendt til dialog, og det har åbenbart været det, der manglede for at igangsætte den steppebrand af opmærksomhed, som ChatGPT har fået.

Begrænsninger ved ChatGPT

Den mest åbenlyse begrænsning er, at ChatGPT lever i et vakuum. Den kan med andre ord ikke hente ny viden. Det kan virke unødvendigt, når den er trænet på så meget data, som den nu engang er trænet på, men der er alligevel ofte evner, hvor den enten ikke kan mønstre et svar.

I samme ånd er der problemet med "falske positiver": At den med stor selvtillid fremsætte påstande, der er helt og aldeles forkerte.

OpenAI er stiftet med målet om at bringe sikker og ansvarlig AI ind i denne verden, og derfor går de også meget op i indholdsstyring. Det betyder desværre ofte, at botten nægter at svare på emner, der ellers kan virke meget uskyldige.

ChatGuru er din nye ven (Men TextGuru er din egentlige støtte)

Vi har lavet en danskfokuseret chatassistent: ChatGuru, og du er velkommen til at give dig i kast med den. Den har en lang række hjælpsomme features, og man kan nemt skiftede mellem en engelsk og dansk assistent.

Men i vores erfaring er det mere en "gimmick" i den forstand, at ChatGPT (og ChatGuru) er imponerende og sjove værktøjer, men ikke direkte integrerbare i ens hverdag. Det er TextGuru til gengæld.

Vi har lavet en suite af værktøjer, som tekstforfattere, virksomhedsejere, marketingsfolk og helt almindelige mennesker kan bruge hver dag inklusiv en Google Docs-pendant med indbyggede AI-værktøjer. Kom gratis i gang!

Opret en gratis profil